Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2009

Ταβέρνα ` ` Η Ψαροκαλύβα ` `


Η Ψαροταβέρνα του Καρμίρη δεν υπάρχει πιά. Μετα απο μακρύ δικαστικό αγώνα της οικογένειας αρχικά με την Κοινότητα Κερίου και στη συνέχεια με τον Δήμο Λαγανά, πέρασε τελικά στην ιδιοκτησία του Δήμου, όπως και όλα τα ακίνητα των ιδιοκτητών εντός του περιμετρικού καναλιού του βάλτου, πλήν του Ιερού Ναού Παναγίας Κεριώτισσας που κέρδισε το δικό του ακίνητο, δηλαδή από του Καρμίρη την ταβέρνα μέχρι το μεσινό χαντάκι. Το κτίριο της ταβέρνας κάποιο πρωί βρέθηκε γκρεμισμένο !!!. Παραμένει μέχρι σήμερα μετά από τρείς περίπου μήνες, όπως ακριβώς στην φωτογραφία. Τώρα απομένει στο Δήμο να αποκαταστήσει τον χώρο, να ολοκληρώσει την διαπλάτυνση της παραλίας, ώστε να παροδοθεί ολόκληρος ο αιγιαλός στούς λουόμενους. Ας μην αναφερθούμε τώρα στα έργα που πρέπει να γίνουν για την αποκατάσταση των ζημιών, που προκλήθηκαν στην παραλιακή ζώνη της Λίμνης από την κακοκαιρία. Ίδωμεν...

1 σχόλιο:

  1. Η ψαροταβέρνα αυτή «φιλοξένησε» χωρίς υπερβολή εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες που κατά καιρούς επισκέπτονταν τον τόπο μας, ήταν κι αυτή ένα «βότσαλο της λίμνης» του Κεριου.

    Δυστυχώς η θέση της, την καταδίκασε… Έτσι πρέπει, η παρανομία να καταπολεμείται και να καταδικάζεται…

    Αλλά ας μη ξεχάσουμε τον ρόλο της, στα πρώτα βήματα του τουρισμού, στο νησί μας και ειδικά του χωριού μας. Η ομορφιά του τόπου μας και ο τρόπος «φιλοξενίας» κάποιον , από εκείνα τα χρόνια, ήταν η αρχή της εξέλιξης του τουρισμού, που τόσα χρόνια πια ταΐζει ένα μεγάλο ποσοστό του νησιού μας.

    Ότι γκρεμίζεται μπορεί να ξανακτιστεί και να «προσφέρει», ας το ελπίσουμε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή